מזל טוב! סיימת את החלק הראשון של הלימודים שלך וכעת את/ה מחפש/ת סטז׳ בו תוכל/י לצבור את הניסיון הדרוש בהיותך הופך/ת להיות עורך/ת דין פלילי/ת.
כמובן שהתהליך הראשוני כולל הכנה של קורות חיים מקצועיים שיראו למשרדים השונים להם תשלחו את הקובץ מי אתם, מה היכולות שלכם ויגרמו להם לרצות ולזמן אתכם לריאיון עבודה וכמה שיותר מהר. מכיון שהשוק מוצף בעורכי דין - אלפי סטודנטים מסיימים בכל שנה את הלימודים, עליכם לייחד את עצמכם בהשוואה לשאר ולגרום לכך שקורות החיים שלכם יבלטו על פני האחרים.
אמנם זו משימה לו פשוטה, אך היא אפשרית. במידה ואין לכם את יכולות הניסוח הכוללות תיאורים מפורטים על עצמכם, על ניסיון החיים שלכם ועל התכונות החזקות שלכם, ההמלצה הינה להיעזר בבעל מקצוע שמתמחה והתנסה בכתיבת קורות חיים לבעלי מקצוע ויוכל לסייע לכם בתהליך הכתיבה והניסוח. קורות חיים שישתלבו בקנה אחד עם דרישות של משרד עו״ד פלילי יגדילו את הסיכויים שלכם להיות מזומנים לראיון עבודה.
בשלב הבא, אחרי שהכנתם את קורות החיים ושלחתם למקומות הרלוונטים, כל מה שצריך זה לחכות. כאשר תקבלו זימון מאחד או מכמה משרדים, תצטרכו להתכונן לריאיון (כמובן שאין צורך לחכות לזימון, אלא ניתן להתכונן לפני כן).
אין מתכוננים?
1. חפשו מידע אודות משרד עורכי הדין שזימן אתכם. בדקו על תחומי הפעילות של המשרד, על השותפים ועורכי הדין הבחירים, חפשו תיקים משמעותיים, כך תוכלו להפגין בקיאות במהלך הריאיון מה שירשים כמובן את המראיין.
2. הכינו תיקייה עם כל הטפסים - סדר הוא דבר חשוב ולכן חשוב שתגיעו לראיון עם גיליון הציונים שלכם מהתואר, עם המלצות רלוונטיות בהן קיימים גם השמות ומספרי הטלפון של הממלצים ויחד עם זאת קורות החיים ושאר תעודות חייבים להיות גם הם בתיקייה הזו.
3. סימולציות - אחת הדרכים לעבור ריאיון עבודה בהצלחה היא להתאמן. אספו מהרשת שאלות ששואלים בריאיון עבודה, התייעצו עם עורכי דין שכבר עובדים בתחום ויכולים לעזור והתכוננו כמו שצריך.