הדרך הטובה ביותר ולמעשה גם היחידה, היא באמצעות קורות החיים.
קובץ קורות החיים הוא כרטיס הכניסה של המנהל לתפקיד מאחר ולא משנה כמה מדובר באדם מרשים, מנהל מקצועי ומיומן ואיש בעל ערכים ודרך ארץ, ללא קורות חיים מתאימים אף מעסיק לא יתייחס אליו ברצינות וסביר להניח שאף יבטל את מועמדותו ולא יזמן אותו כלל לראיון. בדיוק מהסיבה הזאת, כל מנהל מוכרח לציין ולהדגיש את כישורי הניהול שלו בקובץ קורות החיים ולנסות לשקף מהם היתרונות המיוחדים אותם הוא מביא, יתרונות דרכם הוא עשוי לגבור על מועמד אחר.
המפתח להצלחה: קורות החיים
אחת האפשרויות לעשות זאת היא באמצעות הצגת כל המשרות הניהוליות בהן אותו אדם עבד. ברגע שאותו מועמד לתפקיד הניהולי פורש בפני המעסיק שקורא את קורות החיים באילו עבודות יצא לו לנהל, מה הוא בדיוק עשה במסגרת התפקיד ומהם הדברים אותם הוא לקח מאותן משרות, יהיה ללא ספק מדובר בפריצת דרך ובצעד ראשון בדרך לקבלת המשרה.
האפשרות השנייה היא להדגיש עובדה זו בקרב הכישורים הנוספים בהם המועמד מתגאה. כל אדם מציין בקורות החיים גם מספר כישורים נוספים בהם הוא מתמחה, כשאדם בעל יכולות ניהול מצוינות יכול לזקוף זאת לזכותו בסעיף זה. לאחר שהמעסיק אכן יציץ בסעיף הרלוונטי הוא עשוי להשתכנע להעניק לו הזדמנות לפחות להגיע לראיון, אם לא לקבל אותו לעבודה.
פיתוח מנהלים דרך משרות בכירות
אבל מנהלים הינם אנשים שצברו את ניסיון הניהול לא על גבי משרות זניחות אלא באמצעות עבודה במשרות מפתח, משרות שגם אם הן לא היו משרות ניהול מהרמה המעלה, עדיין היו משרות בהן הם פיקחו על לא מעט עובדים והיו אחראים להנעת לא מעט תהליכים. פיתוח מנהלים לא נעשה ביום אחד אלא על פני חודשים ואפילו שנים רבות, כשבמהלך כל התקופה הזאת אותו מנהל צובר ותק, מעמד ובעיקר ניסיון, בין אם דרך עבודה אחת ובין אם מעבר בין מספר עבודות.
בעזרת רוטינות קבועות אותן המנהלים מקיימים מדי יום, כשבניהן ניתן למנות שיחות על בסיס קבוע עם העובדים, לקיחת החלטות קשות בזמן אמת והתמודדות עם משברים ואפילו פיטורי עובדים, הם מפתחים את כישורי הניהול שלהם והופכים לעובדים הרבה יותר טובים.